Ons aanbod

Exacte Replica – in Sterling Zilver – Donatello’s ~ Chellini Madonna ~ 603/750

Z 2859
Van € 675,00 voor € 515,00
INCLUSIEF VERZEKERDE VERZENDING

Omschrijving

Things Of Beauty Are A Joy For Ever….

Exacte Replica in Sterling Zilver, gemaakt van een mal van het originele werk, van Donatello’s  in 1456 vervaardigde Medaillon in Brons

~ Chellini Madonna  ~

Het werk werd in 1976 in gelimiteerde oplage van 750 stuks vervaardigd door ~ Pobjoy Mint Limited  ~ in opdracht van Het Victoria & Albert Museum om met de verkoop gedeeltelijk de aankoop te bekostigen van het originele werk, welke nog in particuliere handen was en op het punt stond om naar Amerika verkocht te worden.

Dit grote, beeldschone medaillon  voorstellend ~ Maria met Kind en Vier Engelen ~  werd door Donatello ( Florence 1386-1466 ) speciaal gemaakt voor- en geschonken aan zijn arts ~ Giovanni Chellini Samminiati  ~ als dank voor behandeling en verstrekte medicatie. Leuke bijkomstigheid is dat het oorspronkelijke werk ook speciaal gemaakt werd om eventueel als mal dienst te kunnen doen en ook deze replica ( 2 delen) kan als mal dienst doen.

http://www.vam.ac.uk/content/articles/t/the-chellini-madonna/

De Origineel bijgeleverde houten display doos heeft een uitschuifbare doorzichtige plexiglas deksel met houten greep.

– Alle bijbehorende documentatie van Pobjoy Mint Limited is nog aanwezig, zo ook een op 14 februari 1976 gestempelde envelop geadresseerd aan de 1e eigenaar en de doos waarin het werd verzonden.

Gekeurd op beide onderdelen: op de achterzijde : Engels zilvergehalte garantiekeur in de vorm van een naar links lopende Leeuw voor .925/000 gehalte zilver ; Stads- of assaykeur     – Luipaardkopje –  van Londen ; Jaarletter  ~ B  ~ van 1976.

Op de voorzijde eveneens met de – Leeuw -.

-Nr 603 van 750

Meesterteken     ~   PM van Pobjoy Mint Limited  ~ Sutton Surrey

Afmetingen:

Diameter 27,3cm

Hoogte 1,7cm

Gewicht verzwaard 1340 gram

Netto Zilver Gewicht ook gegarandeerd in de documentatie: minimaal 27 Troy Ounces of 840 gram

Conditie: Replica in Engels Sterling Zilver van Donatello’s  ~ Chellini Madonna ~  in uitstekende conditie.